Migraine

Helpen medicijnen niet tegen uw terugkerende hoofdpijn? Migraine en andere soorten van hoofdpijn zijn goed te verhelpen met acupunctuur, meestal in combinatie met Chinese kruiden. TOGA helpt al ruim 25 jaar hoofdpijnpatiënten en velen zijn er volledig vanaf met een onderhoudsbeurt een keer per kwartaal.

Naast aanleg spelen stress, voeding en vermoeidheid een belangrijke rol bij het uitlokken van een migraineaanval. Doordat de coördinatie tussen zenuwvezels en bloedvaten in de hersenen is verstoord ontstaat de typische bonzende hoofdpijn, vaak gepaard met misselijkheid en braken.

De acupunctuurarts zal precies navragen wat de specifieke klachten zijn tijdens de aanval en komt er op die manier achter welke balansverstoring er in het lichaam is. In ieder geval is het belangrijk om de energieaanvoer en -afvoer naar en van het hoofd te reguleren. Meestal is een aantal behandelingen nodig voor er merkbare resultaten zijn; dit in combinatie met Chinese kruiden. 

 Bloeddoorstroming

Migraine geeft een vaatverwijding in de bloedvaten van de hersenen, die de hoofdpijn veroorzaakt. Acupunctuur normaliseert de bloeddoorstroming in die hersenvaten. Bij vrouwen is migraine vaak hormonaal gerelateerd. Het menstruatiepatroon of de overgang worden meegewogen bij de diagnose en de behandeling.

Met acupunctuur in combinatie met Chinese kruiden neemt de frequentie en de hevigheid van de hoofdpijn al na een paar behandelingen beduidend af. Bij de meesten is de migraine of hoofdpijn al snel verleden tijd.