Overgewicht

Bijna een derde van de wereldbevolking heeft overgewicht. Ook in Nederland valt het ons niet mee om van overtollige kilo’s af te komen. Terwijl daarmee veel gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld het ontwikkelen van diabetes, kunnen worden voorkomen. Gezonde voedingsgewoontes, meer lichaamsbeweging en voldoende slaap zijn goed voor ons. Maar het is moeizaam om het in de praktijk te doen. Dokter Merrell-Keijzer biedt een steuntje in de rug.

 Behandelmethoden

Dokter Merrell-Keijzer: ‘Vooral het wegwerken van overgewicht kost veel mensen veel moeite’. Het is dan ook niet eenvoudig de eetgewoonten van tientallen jaren zo drastisch te veranderen dat de nodige kilo’s eraf vliegen. Gelukkig bestaan er behandelmethoden om het beoogde resultaat met iets minder moeite te realiseren.'

Bij TOGA kunt u terecht voor de Bio-HCG+ kuur. Deze kuur duurt 24 dagen en leidt tot een gewichtsverlies van 2 tot 4 ons per dag. Een kuur leidt tot een gemiddelde gewichtsafname van zo'n 14 pond en alleen op de plaatsen waar het overtollige vet zit.

Bepaalde Chinese kruiden en aan de individuele behoeften aangepaste kruidenmengsels, kunnen ook buitengewoon effectief zijn tegen het overgewicht. Ze werken ontgiftend en reguleren het metabolisme. Een paar aanvullende acupunctuurbehandelingen verhogen het effect van de kruidenkuur.