Aangezichtsverlamming van Bell

De aangezichtsverlamming van Bell, ook wel Bellse parese genoemd, is een plotseling optredende perifere verlamming ('parese') van de zevende hersenzenuw, de nervus facialis, de belangrijkste motorische aangezichtszenuw.

Deze verlamming is niet zeldzaam en kan op elke leeftijd optreden. De patiënt merkt bijvoorbeeld bij het opstaan dat zijn gezicht scheef is; een mondhoek hangt naar beneden, en het oog aan die kant kan niet goed worden gesloten.

Met acupunctuur kan men deze verlamming ongedaan krijgen.

Acne

Acne is een huidziekte, die veel in de puberteit voorkomt, maar ook op volwassen leeftijd kan men er aan lijden.
Er is een verstoring van de talgafvoer. Vaak is er ook een hormonale storing.

Met acupunctuur en specifieke kruiden kan je deze kwaal verhelpen.

Allergie

Allergie is een van de vele vormen waarin hypersensitiviteit of overgevoeligheid zich kan voordoen. De ziekte allergie komt steeds vaker voor als gevolg van luchtverontreiniging, toevoegingen aan voedingsmiddelen, genetische aanleg en andere invloeden die het menselijk afweer- of immuunsysteem verzwakken. Acupunctuur en Chinese kruiden versterken het immuunsysteem waardoor de patiënt schadelijke invloeden van buitenaf beter kan weerstaan.

Artrose

Artrose of gewrichtsslijtage ontstaat door ouderdom of na een trauma. Acupunctuur kan artrose niet genezen, maar kan er wel voor zorgen dat de pijn minder wordt.

Zwelling en stijfheid van de gewrichten duiden op een stagnatie van energiedoorstroming. Door de energie weer te laten stromen, vermindert de zwelling en dus de pijn.

Acupunctuur, gecombineerd met Chinese kruiden, verbetert de conditie van gewrichten, spieren en pezen.

Astma

Astma (van het Griekse ἅσθμα, ásthma, 'hijgen') is een veel voorkomende chronische ontstekingsziekte van de luchtwegen die wordt gekenmerkt door terugkerende symptomen, belemmering van de luchtstroom en bronchospasme. Symptomen zijn onder meer benauwdheid, kortademigheid, hoesten en piepende ademhaling.

Bio-HCG

Dokter Veronique Merrell-Keijzer behandelt met veel succes overgewicht door middel van de 'Bio-HCG kuur', die binnen 24 of 40 dagen een gewichtsverlies van 2 tot 4 ons per dag oplevert. Zelfs de korte kuur leidt dus al tot een gemiddeld gewichtsverlies van zo'n 14 pond en wel op de 'juiste' plaatsen. Dat wil zeggen: het vet in buik, billen en bovenbenen verdwijnt maar de kuur leidt niet tot een ingevallen gezicht of verslapping van de borsten. Ook cellulitis verdwijnt met deze kuur.

Vooral bij mensen met Diabetes type-2 of hoge bloeddruk kan dit tot het verdwijnen van de ziekten leiden.

Chronisch Vermoeidheidheidssyndroom (CVS)

Een chronisch vermoeidheidssyndroom krijgt men vaak na een virale infectie zoals bijvoorbeeld Pfeiffer.
Ook na een lange tijd van stress kan men 'uitgeput' zijn doordat de stresshormonen op zijn. Het is dan van belang dat de infecties en stress behandeld worden met acupunctuur in combinatie met kruiden.

Colitis ulcerosa

Dit is een ontsteking van de dikke darm, die veroorzaakt wordt door een immuunziekte. Het lichaam valt zichzelf aan met antilichamen.
In de Chinese geneeskunde versterkt men het afweersysteem met acupunctuur en kruiden, waardoor de ontsteking verdwijnt.