Nog even wat overgewicht kwijt na de zomer

Dokter Veronique Merrell-Keijzer zit met haar kliniek in een prachtige praktijkruimte in Baarn. Midden tussen de bossen in de Lage Vuursche. 'De bus stopt voor de deur. Auto’s kunnen direct voor het nieuwe pand parkeren.'

 Baarn- Dr. Merrell-Keijzer is in 1980 afgestudeerd aan de universiteit in Leiden in de geneeskunde en heeft daarna in China, HongKong en Zuidoost-Azië Traditionele Chinese Geneeskunde gestudeerd. Zij heeft daar ook 10 jaar gepraktizeerd. Dokter Merrell-Keijzer is een gedreven arts, met hart voor 'haar' patiënten. Je zou in haar een ouderwetse dorpsarts kunnen zien die begaan is met de totale mens en die mens ook weer in balans wil brengen. Dat betekent dat ze u anders zal benaderen dan wat u misschien gewend bent.

Voordat zij haar diagnose stelt zal zij veel van u willen weten. Alleen dan kan ze zich een goed beeld van u en uw problemen vormen en naar aanleiding daarvan een genezingsplan opstellen.

Overgewicht behandelen via Bio-HCG+

Met veel succes behandelt dokter Merrell overgewicht - met of zonder diabetes - door middel van acupunctuur of met de Bio-HCG+ kuur. Deze laatste kuur duurt 24 dagen en leidt tot een gewichtsverlies van 2 tot 4 ons per dag. Het vet in buik, billen en bovenbenen verdwijnt maar de kuur leidt niet tot een ingevallen gezicht of verslapping van de huid. Ook cellulitis verdwijnt door de Bio-HCG+ kuur. Ook kan men 2 kuren achter elkaar doen, indien men meer moet afvallen.

De Bio-HCG+ kuur wordt in een bio-energetische vorm van HCG (human Chorionic Gonadotropin), toegediend in dagelijkse druppels uit een ampul onder de tong, die bijverschijnselen niet alleen onderdrukken maar zelfs een gevoel van fitheid geeft. Dat betekent, dat het dieet moeiteloos is vol te houden en dat de dagelijkse werkzaamheden er niet onder lijden.

Overgewicht behandelen via acupunctuur en Chinese kruiden
Volgens de Chinese geneeskunde werkt de milt/pancreas bij overgewicht niet goed, waardoor de stofwisseling en de hormoonhuishouding niet goed functioneert. 'Men houdt letterlijk het gewicht vast.
Daarvoor stel ik bepaalde Chinese kruiden en aan individuele behoeften aangepaste kruidenmengsels samen, die buitengewoon effectief zijn tegen het overgewicht', zegt Dr.Veronique Merrell-Keijzer.
Diabetes type 2 kan men zo ook goed reguleren.

Menopauze
Tijdens de overgang hebben vrouwen vaak problemen als gevolg van hormonale schommelingen. Klachten lopen uiteen van opvliegers, emotionele klachten, slapeloosheid, gewrichtsklachten, libido verlies, verouderde huid tot vermoeidheid. Met bepaalde Chinese kruiden en acupunctuur wordt de hormoonhuishouding weer gereguleerd en verdwijnen de klachten veelal. Op deze wijze wordt bijvoorbeeld ook een onverklaarbare onvruchtbaarheid vaak met succes bestreden. Klachten over ontregelde menstruatie zijn eveneens met een kruidentherapie vaak eenvoudig op te lossen.

Afweersysteem
'Alles is terug te voeren naar het afweersysteem van mensen', zegt Dr.Merrell, 'of het nu lichamelijk of geestelijk is. Als men regelmatig zorgt dat men gezond leeft en stress vermijdt, voorkomt men ziekten in de toekomst.'

Mensen met chronische ziekten, hormonale schommelingen ofeen slecht afweersysteem die 'maar met hun klachten moeten leren leven' zijn vaak ten einde raad en komen dan terecht bij Dr. Veronique Merrell. 'Ik neem alle tijd om een goede diagnose en behandelplan op te stellen', zegt Dr. Merrell. 'Met acupunctuur, massage en Chinese kruiden zijn vele klachten te verbeteren of te verhelpen. Het is een aanvulling op de westerse geneeswijze'.

'Daarnaast wil ik graag benadrukken dat de Chinese geneeskunde een uiterst belangrijke rol kan vervullen bij het voorkomen van ziekten,' aldus dokter Merrell. 'Ik geef een voorbeeld. De "ganoderma lucidum", een paddenstoel die in China "lingzhi" wordt genoemd, heeft sporen die betere ontstekingsremmers zijn gebleken dan hydrocortison en aspirine'.

Aan de sporen van de lingzhi worden talrijke medicinale en immuunversterkende eigenschappen toegeschreven, uiteenlopend van antivirale, antibacteriële, antioxidant- en anti-schimmelwerkingen tot een remmer van kanker, cholesterol en hoge bloeddruk. Door de afwezigheid van bijwerkingen heeft de lingzhi zich inmiddels wereldwijd de reputatie van het ultieme geneeskrachtige kruid verworven. De lingzhi (die in Japan bekend is als 'reishi') wordt tegenwoordig ook door Chinese atleten op de Olympische Spelen gebruikt als 'supertonicum’ tegen de gevolgen van uitputting.

Tot het begin van deze eeuw was de lingzhi een uiterst zeldzame en daarom zeer kostbare paddenstoel die - als een parasiet op loofbomen zoals de esdoorn - uitsluitend in het hooggebergte van enkele Chinese provincies, Tibet en Nepal werd aangetroffen. Het middel was vroeger vier keer zijn gewicht in zilver waard en daardoor voorbehouden aan de keizer en de rijke adel.
'Lingzhi is ook goed ter preventie van de naderende griep', zegt Dr.Veronique Merrell-Keijzer.

Stoppen met roken
Na vijf lange behandelingen met acupunctuur gestopt met roken. Het kan echt. Dokter Veronique Merrell vertelt over de opzienbarende resultaten van acupunctuur en het gebruik van kruiden om daadwerkelijk te stoppen met roken. 'Uit onderzoek is gebleken dat als je via acupunctuur stopt met roken de kans groter is dat je volhoudt. Na vijf jaar was nog steeds 60 procent van de gestopte mensen niet weer begonnen met roken. Er wordt tevens op gelet om eventuele gewichtstoename in de hand te houden door er een combinatie van kruiden aan toe te voegen.
'Als men de verslaving met acupunctuur aanpakt in combinatie met Chinese kruiden is het aanzienlijk eenvoudiger om van het roken af te komen', zegt Dr.Veronique Merrell-Keijzer. Zij begeleidt u in deze moeilijke tijd. De verzekering vergoedt de behandeling.

Migraine
'Migraine en andere soorten van hoofdpijn zijn goed te verhelpen met acpuntuur, meestal in combinatie met Chinese kruiden', zegt Dr.Veronique Merrell. Zij behandelt deze kwalen al sinds ruim 25 jaar en helpt de meeste mensen er volledig van af.

Verzekering
Voor u is ook van belang te weten dat de aanvullende verzekeringen de behandelingen door artsen-acupuncturisten geheel of gedeeltelijk vergoeden. Ook het stoppen met roken.
Er is geen eigen risico voor u in de aanvullende verzekering.

Contact:

TOGA Kliniek
Dr.Veronique Merrell-Keijzer, arts
Hilversumsestraatweg 7
3744 KB Baarn
tel:030 225 2846