Gezond blijven, ook in de winter

Dr. Merrell-Keijzer is in 1980 afgestudeerd aan de universiteit in Leiden in de geneeskunde en heeft daarna in China, HongKong en Zuidoost-Azië Traditionele Chinese Geneeskunde gestudeerd. Zij heeft daar ook 10 jaar gepraktizeerd. Dokter Merrell-Keijzer is een gedreven arts, met hart voor "haar" patiënten. Je zou in haar een ouderwetse dorpsarts kunnen zien die begaan is met de totale mens en die deze mens ook weer in balans wil brengen.

Dat betekent dat ze u anders zal benaderen dan wat u misschien gewend bent. Voordat zij haar diagnose stelt zal zij veel van u willen weten. Alleen dan kan ze zich een goed beeld van u en uw problemen vormen en naar aanleiding daarvan een genezingsplan opstellen.

NU EERSTE CONSULT EN BEHANDELING VOOR 50%

Afweersysteem
"Alles is terug te voeren naar het afweersysteem van mensen", zegt Dr.Merrell, "of het nu lichamelijk of geestelijk is". "Als men regelmatig zorgt dat men gezond leeft en stress vermijdt, voorkomt men ziekten in de toekomst."

Mensen met chronische ziekten, hormonale schommelingen en slecht afweersysteem die "maar met hun klachten moeten leren leven" zijn vaak ten einde raad en komen dan terecht bij Dr. Veronique Merrell. "Ik neem alle tijd om een goede diagnose en behandelplan op te stellen", zegt Dr. Merrell. "Met acupunctuur, massage en Chinese kruiden zijn vele klachten te verbeteren of te verhelpen. Het is een aanvulling op de westerse geneeswijze".

"Daarnaast wil ik graag benadrukken dat de Chinese geneeskunde een uiterst belangrijke rol kan vervullen bij het voorkomen van ziekten," aldus dokter Merrell. "Ik geef een voorbeeld. De 'ganoderma lucidum', een paddenstoel die in China 'lingzhi' wordt genoemd, heeft sporen die betere ontstekingsremmers zijn gebleken dan hydrocortison en aspirine".

Aan de sporen van de lingzhi worden talrijke medicinale en immuunversterkende eigenschappen toegeschreven, uiteenlopend van antivirale, antibacteriële, antioxidant- en anti-schimmelwerkingen tot een remmer van kanker, cholesterol en hoge bloeddruk. Door de afwezigheid van bijwerkingen heeft de lingzhi zich inmiddels wereldwijd de reputatie van het ultieme geneeskrachtige kruid verworven. De lingzhi (die in Japan bekend is als "reishi") wordt tegenwoordig ook door Chinese atleten op de Olympische Spelen gebruikt als 'supertonicum' tegen de gevolgen van uitputting.

Tot het begin van deze eeuw was de lingzhi een uiterst zeldzame- en daarom zeer kostbare paddenstoel die - als een parasiet op loofbomen zoals de esdoorn - uitsluitend in het hooggebergte van enkele Chinese provincies, Tibet en Nepal werd aangetroffen. Het middel was vroeger vier keer zijn gewicht in zilver waard en daardoor voorbehouden aan de keizer en de rijke adel.

"Lingzhi is ook goed ter preventie van de naderende griep", zegt Dr.Veronique Merrell-Keijzer.

Overgewicht kwijt via Bio- HCG+
Met veel succes behandelt dokter Merrell overgewicht - met of zonder diabetes - door middel van acupunctuur of met de Bio-HCG+ kuur. Deze laatste kuur duurt 24 dagen en leidt tot een gewichtsverlies van 2 tot 4 ons per dag. Zelfs één kuur leidt dus al tot een gemiddelde gewichtsafname van zo'n 14 pond en alleen op de plaatsen waar het overtollige vet zit. Dat wil zeggen, het vet in buik, billen en bovenbenen verdwijnt maar de kuur leidt niet tot een ingevallen gezicht of verslapping van de huid. Ook cellulitis verdwijnt door de Bio-HCG+ kuur. Ook kan men 2 kuren achter elkaar doen , indien men meer moet afvallen.

De Bio-HCG+ kuur wordt in een bio-energetische vorm van HCG' (human Chorionic Gonaditropin), toegediend in dagelijkse druppels uit een ampul onder de tong, die bijverschijnselen niet alleen onderdrukken maar zelfs een gevoel van fitheid geeft. Dat betekent, dat het dieet moeiteloos is vol te houden en dat de dagelijkse werkzaamheden er niet onder lijden.

Overgewicht kwijt via acupunctuur en Chinese kruiden
Volgens de Chinese geneeskunde werkt de milt/pancreas bij overgewicht niet goed, waardoor de stofwisseling en de hormoonhuishouding niet goed functioneert. "Men houdt letterlijk het gewicht vast".

"Daardoor stel ik bepaalde Chinese kruiden en aan individuele behoeften aangepaste kruidenmengsels samen, die buitengewoon effectief zijn tegen het overgewicht", zegt Veronique Merrell-Keijzer. "Ze werken ontgiftend en reguleren de stofwisseling en de hormonen. Een paar aanvullende acupunctuurbehandelingen verhogen trouwens het effect van zo'n kruidenkuur".

Diabetes type 2 kan men zo ook goed reguleren.

Menopauze
Tijdens de menopauze kampen vrouwen vaak met problemen als gevolg van 'hormonale schommelingen'. Klachten lopen uiteen van opvliegers, emotionele klachten, slapeloosheid, gewrichtsklachten, verouderende huid tot vermoeidheid. Met bepaalde Chinese kruiden en acupunctuur wordt de hormoonhuishouding weer gereguleerd en verdwijnen de klachten veelal. Op deze wijze wordt bijvoorbeeld ook een "onverklaarbare onvruchtbaarheid" vaak met succes bestreden. Klachten over ontregelde menstruatie zijn eveneens met een kruidentherapie vaak eenvoudig op te lossen.

"Met andere woorden, Chinese kruiden kunnen een belangrijke rol spelen bij het gezond en gelukkig houden van vrouwen", aldus dr. Veronique Merrell. "Bovendien is bij het gebruik van synthetische hormonen in de menopauze de kans op borstkanker groter. Chinese kruiden zijn dus een aantrekkelijk alternatief". Hoog op dokter Merrell's lijst van Chinese kruiden voor menopauze staat "dong quai", een plantaardig hormoon.

Stoppen met roken
Iedereen weet dat het beter is voor de gezondheid om niet te roken. Snel helpt Dr. Veronique Merrell U ervan af met acupunctuur en kruiden tegen verslavingen.

Migraine
Ook migraine kan men met enkele acupunctuur behandelingen in combinatie met Chinese kruiden goed bestrijden. De mensen zijn gauw van hun klachten af.

Kosten
De kosten voor acupunctuur worden geheel of gedeeltelijk betaald door de ziektekostenverzekering vanuit de aanvullende verzekering. Hierbij geldt geen "eigen risico".

V.I. Merrell-Keijzer, arts